Nieuws

100 blokken tegen kanker

100 blokken tegen kanker


Door heel Nederland liggen beschilderde Jenga-blokken verstopt, samen vormen ze een grote Jenga toren.

Heb jij een blokje gevonden?
Neem hem dan mee en geef het blokje aan iemand die geraakt is door kanker, zodat je hem/haar op die manier een steuntje in de rug kan geven.

Iemand kan op verschillende manieren geraakt zijn door kanker. Hij/zij kan zelf kanker hebben of in het verleden hebben gehad. Maar je kan het blokje ook aan iemand geven die iemand verloren is aan kanker, of iemand die zorgt voor iemand met kanker.

Met deze actie willen we op een speelse manier mensen verbinden, liefde verspreiden en mensen stimuleren om wat extra aandacht voor elkaar te hebben.

Wij vinden het erg leuk om te weten waar onze blokjes gevonden worden of aan wie ze gegeven worden. Dus heb je een blokje gevonden of gekregen? Post dit dan op social media en tag ons @stichtinggamesforbrains.

We verloten een aantal van onze spellen aan degene die ons taggen op Instagram of Facebook!

Heb je een blokje gevonden maar wil je hem niet doorgeven? Verstop hem dan opnieuw zodat een ander hem kan vinden!

Ook als je een blokje hebt gekregen mag je deze natuurlijk houden als steuntje in de rug of als herinnering. Maar het staat je ook vrij om hem op ieder moment weer ergens te verstoppen voor iemand anders om te vindeN!

De Buit is er nu ook voor kinderen

De Buit is er nu ook voor kinderen

Bankovervallen, juwelen, kluizen, criminelen en portofoons: De Buit is er nu ook in een kinderversie! Dus heb jij een feestje met al je vrienden en zijn jullie nog op zoek naar een leuk spel? De buit kinderen is te spelen met 8 tot 16 kinderen. We verdelen jullie in 4 teams van overvallers, jullie zijn net terug van een bankoverval waar jullie de kluisjes met daarin de juwelen van de koningin hebben buitgemaakt. Jullie krijgen de kluisjes alleen niet open. Samen moeten jullie de kluisjes dus zien open te breken. Lukt het jullie om alle puzzels op te lossen? Zijn jullie een groep van stoere kinderen die wel van een uitdaging houden, kunnen jullie goed samenwerken en communiceren! Dan is de Buit echt iets voor jullie!

Het enige wat we nodig hebben is 4 aparte ruimtes (kan ook buiten zijn of in het tuinhuis) waar de teams afzonderlijk van elkaar kunnen spelen.

Lees hier meer over 'De Buit'

We zijn een ANBI

We zijn een ANBI

Met heel veel trots kunnen we mededelen dat Stichting Games for Brains door de Belastingdienst is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

In 2022 hebben we onze focus wat meer verlegd naar samenwerkingen met bedrijven, en dat maakt dat het voor ons belangrijk werd om een ANBI te worden.

Voor bedrijven heeft een samenwerking met een ANBI namelijk interessante belastingvoordelen. Ze mogen namelijk schenkingen die ze aan een ANBI doen, aftrekken van hun inkomsten- of vennootschapsbelasting. Daarnaast hoeft er geen schenk- en erfbelasting betaald te worden door de ANBI, dus de schenking komt echt helemaal terecht bij onze stichting (en niet een deel bij de belastingdienst)

Met het oog op de toekomst was de keuze om ANBI te willen worden dus snel gemaakt, maar toch wordt je niet zomaar een ANBI. Je moet als stichting aan een aantal eisen voldoen. Het toetreden van Eline als Secretaris was niet alleen heel nuttig en fijn voor de stichting, maar ook een eis die de belastingdienst stelt. Een ANBI moet namelijk een driekoppig bestuur hebben. Daarnaast moest er een beleidsplan en een financieel jaaroverzicht gemaakt en gepubliceerd worden. Dat ging weer samen met de ontwikkeling van de nieuwe website en ten slotte moesten de statuten nog aangepast worden.

Maar al het werk is niet voor niks geweest, nu we, met terugwerkende kracht vanaf eind maart 2023 zijn aangemerkt als ANBI!Spellen te koop!

03-04-2023
Spellen te koop!

In 2021 ontwikkelden we zelf twee spellen:

Het dobbelspel 'Make up your Mind' en het coöperatieve kaartspel 'Is er een dokter in de zaal'


De spellen kosten 12,95 euro per stuk, beide spellen koop je voor 25 euro (plus eventuele verzendkosten)

De opbrengst van de spellen gaat natuurlijk naar onderzoek naar betere behandelmethoden voor hersentumoren.


Make up your mind

Spellen te koop!


Make up your mind is een op het oog eenvoudig dobbelspel. Dobbelen, kiezen en afstrepen!

En zo simpel is het ook, maar vergis je niet, er zit ook een tactisch element is, want met slim spelen kan je je tegenstander goed dwarszitten. Ook leuk met kinderen!

Is er een Dokter in de Zaal?


Spellen te koop!

Het is spitsuur in het ziekenhuis, patiënten lijken overal vandaan te komen en de wachtkamer is overvol. Maar waar zijn alle dokters? Het is

midden in de nacht en de meeste dokters slapen. De enige manier om ze wakker te maken is om ze op te roepen middels hun pieper. Weten jullie als team het ziekenhuis draaiende te houden en alle patiënten naar behoren te behandelen?

In dit spel draait het om samenwerken. Spelen jullie de juiste kaarten om op tijd alle dokters wakker te maken? Of laten jullie de patiënten aan hun lot over?

Interesse in de spellen? Stuur ons even een mail op info@gamesforbrains.nl of vul het contactformulier in

Eline van de Meerendonk toegetreden tot het bestuur

Eline van de Meerendonk toegetreden tot het bestuur
09-01-2023

We zijn erg verheugd met het feit dat Eline van de Meerendonk vanaf begin januari toegetreden is tot het bestuur in de rol van secretaris.

Eline was al actief bij de stichting als evenementencoördinator en ook die rol zal ze blijven uitvoeren. Ze heeft namelijk een groot organisatietalent; als geen ander weet zij een evenement tot een groot succes te maken. Maar ook als secretaris zal ze gebruik kunnen maken van dit talent.

Nu we een compleet bestuur hebben van 3 personen gaan we ons ook richten op het aanvragen van een ANBI-status (Algemeen Nut Beoogde Instelling). Met het hebben van een ANBI-status maken we steeds meer stappen tot professionalisering van onze mooie stichting. We houden van spelen en plezier maken, maar we zijn ook ambitieus, professioneel en zien mogelijkheden om nog flink te groeien in de toekomst!