Over ons

Het Team

Het Team

Ilse Boomaars - Oprichter/Voorzitter

Machteloosheid is een emotie die ik hiervoor nooit zo sterk heb ervaren als toen iemand die dicht naast me staat in 2021 met een hersentumor werd gediagnostiseerd. Je ziet iemand van wie je houdt door een hel gaan en je kan niets anders doen dan er alleen maar zijn. Natuurlijk probeer je zo goed mogelijk voor iemand te zorgen en probeer je haar zoveel mogelijk uit handen te nemen. Maar de operaties, de behandelingen, het ziek voelen, dat moet ze echt zelf doen. En ik sta machteloos aan de zijlijn.

Mijn reactie hierop was om te gaan handelen. Dat bestond voor mij in eerste instantie uit honderden wetenschappelijke artikelen uit binnen en buitenland doorspitten. Als een arts geen medicijn voor je heeft, ga ik zelf wel op zoek!

Zo kwam ik erachter dat in ons eigen landje meerdere onderzoeken lopen naar hersentumoren. En voor een van die onderzoeken was nog geld nodig! Een onderzoek waarmee mogelijk wél een medicijn gevonden kon worden. En dus kwam ik weer in actie. Ik wilde uit deze nare situatie waarin we zaten iets positiefs halen! Uiteindelijk besloot ik om een stichting op te richten. Allereerst natuurlijk met het doel om geld op te halen, maar er was nog een belangrijke boodschap die we de wereld in wilde slingeren:

Als je namelijk geconfronteerd wordt met iemand in je omgeving die ongeneeslijk ziek is, realiseer je wat écht belangrijk is in het leven: Liefde, genieten, plezier hebben met elkaar en vooral veel mooie herinneringen opbouwen!

En dat is precies wat we met de stichting willen uitdragen. Geen geld inzamelen met een schokkend en zielig verhaal, maar met positiviteit en plezier! Want waarom zou je wachten met genieten tot iemand ongeneeslijk ziek is?

Over ons

Eline van de Meerendonk - Secretaris/Evenementencoördinator


Eline is het grote organisatietalent van stichting Games for Brains en ze is dan ook vanaf dag 1 betrokken bij onze stichting als evenementen coördinator. Sinds januari 2023 pakt ze daar de rol van secretaris bij. Met haar jarenlange ervaring als bestuurslid van een sportvereniging is zij een mooie toevoeging voor ons bestuur.

Over ons

Jasper Iking - Penningmeester

Toen ik door Ilse werd gevraagd om toe te treden tot het bestuur van stichting Games for Brains hoefde ik niet lang na te denken. De persoon bij wie de hersentumor werd gevonden ken ik ook en dus heb ik de aanleiding voor het ontstaan van de stichting van dichtbij meegemaakt. Zelf ben ik geruime tijd geleden gediagnosticeerd met diabetes type 1 en heb ik tien jaar geleden een stichting opgericht voor jongvolwassenen met deze aandoening. Met mijn ervaring op dit vlak hoop ik een waardevolle toevoeging te zijn voor stichting Games for Brains.

Het doel, samenwerken met mijn medebestuursleden en naar iets moois toewerken, past mij heel goed, dus ik ben blij hier onderdeel van uit te kunnen maken. Games for Brains geeft een positieve draai aan iets heel naars en ik ben er van overtuigd dat dit de beste manier is om met een vervelende situatie om te gaan. Dat we daarmee ook nog geld kunnen ophalen om onderzoek te financieren is natuurlijk win-win.


Over ons

Aline Hilderink - Techniek en muziek

Iets doen voor de medemens is een waarde die altijd hoog op mijn agenda heeft gestaan, waardoor ik me al vaker heb ingezet voor goede doelen. Het tragische verhaal wat ik via Ilse heb gehoord en de impact die ik van dichtbij heb meegekregen was enorm heftig. De manier hoe op deze toch wel tragische wijze Stichting Games for Brains van de grond is gekomen en zien hoe deze met zoveel passie wordt gerund heeft mij geïnspireerd om ook in beweging te komen.

Stichting Games for Brains is een transparante stichting, want het is een stichting die uit een persoonlijk verhaal voortkomt en het geld gaat rechtstreeks naar een concreet onderzoek.

Werken voor de stichting voelt voor mij dan ook niet als inspanning, we doen wat we zelf ook heel leuk vinden: Spelen! De evenementen zijn dan ook echt enorm leuke dagen, je ziet mensen plezier hebben en dat motiveert natuurlijk. Maar ook alle voorbereidingen zijn echt gezellig, we komen samen met een clubje vrienden en maken en bedenken mooie dingen.

Ik kan wel zeggen dat ik net zo gepassioneerd ben geraakt en me met heel veel plezier inzet. Vele handen maken licht werk en maken het een stuk gezelliger!